Moederdag, een wonderlijke gewoonte

Afbeelding

Een dergelijk gezamenlijk rollenspel zie ik ook ergens anders. Bij sommige (correctie: veel) adviseurs in onze branche. Van marketeers tot makelaars, van conceptdenkers tot asset managers. Bij allen lijkt iets te vaak de gedachte te sluimeren “als we nu maar <kleine truc> uitvoeren, dan kunnen we eigenlijk toch nog op de oude manier door”.

Waarbij <kleine truc> staat voor dingen als:

  • een nóg groter bord langs de snelweg
  • een nóg scherper pakket incentives
  • een 3D iets op de website
  • een ludieke actie op de demovloer
  • een upgrade aan de entree

En zolang de zakken van eigenaren diep genoeg zijn, zolang er af en toe nog een goede deal wordt gedaan, knikken partijen elkaar toe en fluisteren ze “Zie je wel, het lukt wel hoor. Ons wel!” En het periodiek rollenspel is weer gelukt.

Fondsmanagers staan aan de vooravond van hun halfjaarlijkse reviews en zijn geneigd het volgende pakket van <kleine trucs> in te starten. Wie heeft de moed ze te wijzen op andere opties? Andere scenario’s. En andere keuzes. Wie zit daarvoor op de juiste stoel? En durft tegelijk die zetel en de vaak daaraan gekoppelde financiële voordelen ter discussie te stellen door een daadwerkelijk slagvaardig, multidisciplinair en integraal team aan de klus te zetten? Wie durft een boodschap van noodzaak en structurele veranderingen te brengen? En wie van ons durft die veranderingen ook in zijn eigen bedrijfsvoering door te voeren?

Wie vertelt onze kinderen dat hun echte mening telt? Hun echte affectie, boosheid, hun antwoorden en hun vragen. Alle dagen van het jaar?


Deze blogpost is op 16 mei 2013 als gastblog op de site van PROCORE gepubliceerd. Zie ook http://www.procore.nl/actueel/gastblog-moederdag/

Advertenties

About dutchanddonts

Effectieve, vernieuwende en onderscheidende communicatie. Merken, concepten en realisatie. Voornamelijk in de wereld van vastgoed en ruimtelijke ontwikkeling.
Dit bericht werd geplaatst in amsterdam, blog, communicatie, emotie, inspiratie, marketing, stefan noordhoek, vastgoed, vastgoedcommunicatie, verbazing, zzesto.com en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s